Шапка – це не тільки стильний та модний, а ще й теплий аксесуар. Не дивлячись на те, багато хто обирає ходити з непокритою головою навіть у сильні морози. Якщо ви відноситеся до числа саме таких людей, то вам необхідно пам'ятати про можливі негативні наслідки.

Лише деякі чекають морозів, щоби знову вдіти свої улюблені капелюшки або шапки. При температурі вище 0 градусов можна обійтися і без головного убора, якщо маєте міцне здоров'я, але як тільки температура «піде в мінус» шапка, можливо, стане для вас рятівницею від багатьох хвороб.

Чим загрожує переохолодження у морозні дні

носити шапку зимойПереохолодження голови погіршує ваш імунітет, а також може викликати застуду та грип. Крім того, низькі температури погано впливають на ваші вуха. Згадайте, як ви виходили у вітряну погоду, не надіваючи нічого на голову. Не проходило і декількох хвилин, як вушка починали боліти. Переохолодження вух призводить до отитів та погіршення слуху. Варто зазначити, що вуха не люблять перепадів температур. Це означає, що якщо після холодної вулиці зайти у тепле приміщення, буде тільки гірше.

Низькі температури та холодний вітер порушують кровообіг, через це у вас може виникнути запалення лицьового нерва. Напевно, це найнебезпечніший результат ігнорування шапок. Якщо у вас вже були подібні проблеми, варто зупинити свій вибір на шапці-ушанці або ж доповнити шапку великим шарфом. 

Прогулянки з непокритою головою в сильні морози наражают ваше волосся на небезпеку. Від низької температури звужуються судини, волосся отримує менше поживних речовин. Це робить його сухим і може стати причиною випадіння.

Шапка – це не тільки тепло, але й гарно

Дизайнери усього світу не покладаючи рук розробляють все нові та нові моделі шапок. Дивно, що ще лишилися люди, які вважають, що носити шапку – це соромно. Головні убори давно перетворилися на елемент стилю.

Меган ТрейнерКара де ЛавиньРіана

Доречі, жінкам дозволено не знімати головні убори у приміщенні. Тобто, якщо шапка і зіпсує вашу зачіску, то про це ви дізнаєтеся тільки вдома. Крім того, існують декілька невеличких хитрощів, які дозволяють зберегти зачіску під шапкою. Про них ми розоповімо у наступних статтях. До того ж, шапка – найкращий спосіб сховати брудну голову чи невдалу стрижку під стильним аксесуаром.

Хоча в Україні не так холодно, як у північних країнах, все ж не варто нехтувати своїм здоров'ям. Адже можна провести час, гуляючи по морозу у стильному та модному аксесуарі. Не випробовуйте свою долю і не ризикуйте здоров'ям – перегляньте категорію нашого інтернет-магазину із зимовими шапками та оцініть їх різноманітність та великий вибір стилістичних рішень.